Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Któż z bydgoszczan nie zna, choćby z nazwy, Karczmy Kujawskiej – prawie
przez dwadzieścia lat działającej przy ul. Konnej 14 w Myślęcinku. Od teraz
miejsce to kojarzyć się będzie ze słowem „Sielsko”. Restauracja o takiej
właśnie nazwie otwiera się na sielską biesiadę z bydgoszczanami!
Przedsmak oferowanych przez lokal
smaków, można było poznać przy okazji niedawnego Jarmaku Kujawsko-Pomorskiego,
podczas którego Sielsko miało tam swoje
stoisko. Wrażenie zrobiło bardzo dobre, na tyle, że można mieć pewność, iż w
nowo otwartej restauracji będzie naprawdę pięknie, sielsko, a przede wszystkim
smacznie…
Już wiemy, że „rozbiegówkę”
działalności lokalu zaplanowano na piątek
29 września. Restauracja będzie otwarta od 11:00 do 21:00 i przywita się z
gośćmi na „Sielsko i słodko!” – z degustacyjnym stołem pełnym słodkości, przygotowanym
specjalnie na tę okazje przez restauracyjnych cukierników.
Sobota 30.09, restauracja otwarta od 11:00 do 21:00 i będzie tu „Huczne otwarcie! Sielsko z muzyką na żywo”
i ze specjalnym, gościnnym występem Anny Hnatowicz (w godzinach 16:00, 17:00,
18:00) . Degustacyjny stół Sielska uginał się będzie od specjałów z własnej
wędzarni.
Niedziela 1.10, restauracja otwarta od 11:00 do 20:00. Na ten dzień zaplanowano „Sielski niedzielny relaks!” – chwilę wytchnienia dla rodziców z
animacjami dla dzieci od LollyPolly (od godziny 13:00 do 16:00).
Sielsko nie wzięło się z nikąd. Należy
do firmy prowadzącej gastronomię już od 30 lat, a jej założycielką jest Anna
Rudnik. Lata doświadczeń, niezmierzona ilość
zorganizowanych imprez okolicznościowych, eventow biznesowych, wesel i
cateringów gwarantują jakość… najwyższej jakości! Kto w ostatnich latach odwiedził w Czarnowie restaurację Powidła Smaki
Regionu oraz w Solcu Kujawskim – Hotel i Restaurację Dobre z Lasu – wie o czym
mowa. Specjalizacją są głównie dania kuchni polskiej i z naszego regionu, skąd
czerpie się to co najlepsze i najsmaczniejsze. Produkty z których tworzone są
dania pozyskuje się od lokalnych
dostawców, a całokształt gastronomicznych możliwości można streścić w
stwierdzeniu: podawanie tradycji w nowoczesnej odsłonie….
Tekst i fot. Stanisław Gazda

