Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Bydgoski Drobex zajął pierwsze miejsce zwyciężając tegoroczną
edycję konkursu na najlepsze produkty i potrawy Kujaw i Pomorza.
Organizatorem
dorocznego konkursu byli: Urząd Marszałkowski i Stowarzyszenie Inżynierów i
Techników Przemysłu Spożywczego, zaś jego celem – promocja produktów
spożywczych wysokiej jakości, propagowanie różnorodności, rozwijanie
kreatywności i inicjatywy branży rolno-spożywczej, a także zachowanie
regionalnego dziedzictwa kulinarnego.
W
tegorocznej rywalizacji konkursowej wzięło udział 17 podmiotów, jury oceniało
34 produktów i potrawy. W kategorii firm przetwórczych triumfował bydgoski
Drobex, który jest producentem filetu drobiowego w ziołach. W konkurencji
zarezerwowanej dla restauracji i szkół gastronomicznych najlepszy okazał się
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu, który zaproponował „pieróg
z fantazją”.
Stanisław Gazda
Fot.: Nadesłane.

